fredag 27 januari 2012

Trevlig helg!

Hoppas ni som inte haft tid hinner baka lite i helgen så ni kan vara med i tävlingen!
Här kommer ett färskt bidrag från Therese!

Päronmuffins m cream cheese och vitchokladfrosting.
10st

150g margarin, mjukt
2dl socker
2 ägg
½msk vaniljsocker
½dl mjölk
3dl mjöl
1tsk bakpulver
2dl päronbitar (går också m olika bär)

Fyllning:
½paket philadelphia ost (200g)
2msk florsocker
1msk vaniljsocker

Sätt på ugnen 200grader.
Vispa det mjuka margarinet med socker och vaniljsocker tills det blir poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken och sikta ner mjölet med bakpulvret.Rör till en slät smet.

Rör ihop philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker.

Fyll formarna med 1cm smet.Lägg i 3-4bitar päron(bär) och 1½tsk ostsmet.
Fyll på med resten av muffinssmeten.Tryck ner ytterligare några bitar päron(bär).

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Vitchokladfrosting:
100g smör(margarin)
100g vitchoklad
100g philadelphiaost
ca 2dl florsocker

Smält chokladen över vattenbad,låt svalna.
Vispa med elvisp smör,ost och florsocker tillsätt den vita chokladen.
Det kanske behövs tillsättas mer florsocker. Frostingen ska inte vara för lös.
Dekorera efter egen fantasi.

1 kommentar: