måndag 31 januari 2011

Tack för igår!


En trevlig och solig dag i Skafferiet hade vi igår. Idag har jag äntligen lämmat in kameran på lagning, 3 veckor skulle det ta.... Men som tur var kom söta Mari förbi igår och erbjöd mej låna hennes fina kamera ett tag! Tack!
Så nu ska här fotas...sen vill jag nog ha en bättre kamera....

Många som vågade smaka på de goda kakorna igår villa ha receptet, så här kommer det:
Ca 24 st
150 g mörk choklad
200 g smör el margarin rumsvarmt
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 äggulor

Marängen
2 äggvitor
1 dl socker

1.Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bak papper eller smörj och mjöla.
2.Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad el smält försiktigt i micron. Lät svalna.
3. Rör samman matfett och det smälta chokladen. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut jämnt i bakformen.
4.Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen tills massan är blank och styv.
5.Bre ut marängen smeten jämt över kakdegen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den skärs upp i rutor.
....eller som vi gjort, stansa ut kakor med fina mått! Mormors chokladmarängrutor kallas dom förresten.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Tack så jättemycket för de goda kakorna!!kul att jag har receptet nu med:)
    kan inte sluta tänka på mattorna du har, blir nog ett köp nästa söndag kanske:)
    / Elin

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Finns en liten utmaning för dig på in blogg =)

    //Emma

    SvaraRadera