onsdag 31 oktober 2012

Utställarlista del3

Nu har äntligen datorn skärpt till sej och lägger in bilder igen!
Passar på att visa er riktigt mycket av Malins smycken, som kommer att finnas i stallet på söndag! Lovar att det finns nåt kul till julfesten, julkappar till små tjejer, mammor och andra på hennes bord.
 
 




 
Bredvid Malin står Camilla och visar Aloe Vera produkter från Forever. Man kan både beställa direkt och boka en visning hemma tillsammans med goda vänner.
 
Sist men inte minst kommer Gunilla! Vi har haft Gunillas underbara virkade bakelser i butiken innan, men nu står hon själv och säljer sina kakfat och bakelser på marknaden! Garanterat kalorifria och ett jättebra julklappstips...
 
Imorgon har vi öppet som vanligt 16-19.
Tänk på att utställarna i stallet på söndag inte tar kort, men i butiken gör vi det såklart. Har däremot inte möjlighet att ta på mer än beloppet tyvärr.
 
Varmt välkomna!

tisdag 30 oktober 2012

Utställarlista del 2

Vi går vidare med utställarna! Nu till de ätbara borden....
I dörren möts ni av härliga ekologiskt odlade grönsaker! Söderlinds kommer med allt gott dom har kvar i sina odlingar och jag vågar nästan lova att det finns tomater! (dom godaste)
Dom stod sista lördagen på torget, för säsongen, i helgen, så det här kan vara sista chansen i år =)

En dag för några veckor sedan tittade Lena, en Källebäcken-bo, in i butiken och undrade om hon fick sälja sina ostkakor hos mej nån gång. Det tyckte jag passade fint till min lilla marknad som fanns i planerna! Så på söndag kan man beställa om man vill ha levererat längre fram i vinter, eller köpa med hem så länge lagret räcker!

Anki har hemgjorda tryfflar och småkakor på sitt bord. Fint att ta med hem till fikat, och hållbart ett par veckor om ni känner er mätta efter besöket här!

Kalasmammorna finns givetvis på plats, eftersom jag håller ställningarna i butiken så är det Sofia som står vid vårt bord. Vi har ett riktigt godisbord! Trevligt paketerat för att ge bort eller bjuda på.... Recepten kommer givetvis trilla in på bloggen framöver. På vårt bord säljer vi också kaffe och the att värma sej med. Det finns en soffa intill och fler platser borta i brygghuset, har vi lite tur kanske man kan sitta ute....

Vill ni inte ha något av det jag hittills räknat upp till kaffet, så hittar ni säkert nåt hos nästa tjej!
Natalie kommer med sin cupcakes för att samla in pengar till sitt Cake of care projekt. Äntligen en godsak att äta med gott samvete =) Pengarna går direkt till hennes barnhemsprojekt. Ditt skafferi är med på noterna och skänker intäkterna från de här vintriga muffinsformarna från Rice, till projektet!
 
Imorgon presenterar jag de sista deltagarna.....
Torsdag har vi öppet som vanligt, lite jul har smugit sej in...för att jag ska hinna med allt inför lördagkvällen. Kan hända kommer det en lite smygtitt här på bloggen innan dess =)
Må så gott!


måndag 29 oktober 2012

Utställarlista del 1

Nu tänkte jag presentera en del av dom som kommer dyka upp i stallet på marknaden! Vi börjar med den jag vet minst om!
Sandra Kerstinsdotter, har jag aldrig träffat. Men idag fick jag adressen till hennes websida http://artriotstudio.wix.com/sandrasartriotstudio Eftersom jag inte heller hade sett vad hon gjorde för konst, så blev jag glatt överraskad! Jag gillar hennes konst jättemycket, ska bli kul att se dom på riktigt =) En mångsysslande konstnär som det ska bli kul att få möta! Gå in och kika på hennes sida för att veta mer.

En helt annan Sandra kommer också på marknaden. Hon är i startgroparna med sin webshop
stellasplace.se. Där finns såsmåningom 50-tals klänningar från USA. Med sej till oss har hon ett urval, samt en del andra retroprylar!!

Bloggen vägrar lägga upp bilder idag med, suck... Så ni får nöja er med text o länkar.
Må så gott!

söndag 28 oktober 2012

Höststäd i butiken!

Nya varor, omflyttning och snart dax för jul"skyltning" gör att det ser ut som en höststorm i butiken! Det behöver inte vara en nackdel för förbipasserade kunder idag o på torsdag. Saker som inte får plats inför julen och sista exet kan komma att reas ut och man vet aldrig vad man hittar i gömmorna när det städas =)

Dessutom är det öppet på loppisen i Rödån idag kl 13-16 och Kivarp har laddat med ostkaka i veckan, så det finns många anledningar att titta hit i solen.

Stallet börjar bli iordning inför nästa helg, det ska bli sååå mysigt, både med den lite lugnare lördagkvällen och förhoppninsvis en marknad med många besökare. Våra 10 utställare laddar för fullt och jag kommer presentera dom, några i taget, med inlägg under veckan.

Försöker lägga till en bild på den största degskålen från Chic Antique.....dubbel sats pepparkaksdeg i. 145 kr för den stora, men det går inte.... ska se om det funkar på facebook!
Nya öppettider from allhelgona, ända  fram till jul 10-17 på söndagar!
Välkomna!

söndag 21 oktober 2012

Vinnarna, ny tävling och Allhelgona-marknad!

Vi har ju haft en liten gilla/dela- tävling på facebook, som alla andra =) Vinnarna blev Anette Nordin och Camilla Bergström, grattis till er! Efterfrågade lite önskemål på vad ni ville se mer av i butik och på bloggen, fick en del fina tips =)

De senaste dagarna har jag röjt, sopat och tillslut, ikväll, dammsugit det gamla stallet i ladugården här på gården. Nu ska det bli riktigt mysigt därinne för på söndagen i allhelgonahelgen har vi bjudit in utställare till en liten marknad! Vi startar upp julen i butiken redan kvällen innan. Lördag mellan 16-21 har både vi och Kivarps gårdsmejeri värmt på glöggen och tänt alla ljus för alla som vill ta en kvällstur på landet. Ta en sväng förbi kyrkogården, titta på alla ljusen och  kom in och värm er hos oss!
Kivarp firar 1-årsjubileum och har fina erbjudanden och smakproving av ostar hela helgen. På söndagen när vi har marknad så finns det fina kransar och arrangemang att köpa hos dom. Man kan  givetvis klappa getterna och mellan 11-14 är det ponnyridning också!

Bland utställarna i stallet hittar ni Söderlinds ekologiska grönsaker, en hel del ätbara konst och bakverkverk, icke ätbara konstverk och bakverk, smycken, 50-talskläder och kanske lite mer!
Öppettider för söndagens marknad är 11-16, men butiken kommer ha öppet till 17, som vanligt ifall nån ramlar in lite sent. Skulle tro att det blir mer info om allt detta innan det är dax! Nu är det snart sängen för mej!
Godnatt gott folk =)

Ps, tråkigt med blogginlägg utan bild! Dansk upplaga av Cupcake Heaven i butiken och webshopen...massa kul cupcake ideer och recept...

tisdag 16 oktober 2012

Nedräkning....

Är väldigt sugen på jul nu! Såg att Ikea kör igång på torsdag =) Vi kommer inte vara först, men i Allhelgona helgen är det jul i Ditt Skafferi! Förberedelser för en liten höstmarknad ute i stallet pågår...
Sen har jag ju utlovar lite bilder på nyheter som ramlat in...

Nya leverantören Falby...underbara porslinsmuggar 49:- st....finns fler mönster

Helt nytt! Tårtspade i plast, det som glimmar är en i silver + en brödkniv, ett måste om man vill ha lite glamor i köket!

Falbys multi-mugg, passar fint att dricka en kopp varm choklad från La Gott i! Eller varför inte servera en varm höstsoppa...eller snacks... som sagt, en multi-mugg =) 59:- 2 för 110:-
 
 
Nu hade jag inga mer bra bilder.... ska ta mer i morgon och börja fylla webshopen oxå!
Sängdax!

onsdag 10 oktober 2012

Härliga höst!

Även om många fick skrapa rutorna i morse, och det känns ju alltid lite små-ruggigt, så är det en underbar höstdag ute! Man får passa på att njuta av alla färger och den klara friska luften sålänge det är såhär vackert.

För ett tag sen hade jag en kund som gör något riktigt häftigt. Natalie i Bakeryd bakar på beställning för att samla in pengar till ett barnhem i Tanzania! Nästa fika-beställning gör ni här!!!  Gå in på hennes jättefina blogg och läs mer http://cakeofcare.se/
Ditt Skafferi kommer givetvis supporta henne med muffinsformar och lite annat framöver....

Butiken svämmar över av nyheter....har ni inte tittat förbi redan så är det dax att ni tar er en tur och spanar in lite julklappstips om inte annat!
Vi börjar vår jul-butik i allhelgonahelgen och då blir det lite extra runt om det.....men inget är riktigt klart än så mer info kommer!

Vi har fått in de efterlängtade skålarna från Ib Laursen i blått. Vita är påväg, får dom ev innan helgen, rosa dröjer ett tag till, tyvärr.

Startade precis en dela/gilla tävling på facebook, delta gärna i den! Vet att det är flera som följer bloggen och inte har facebook, ni ska inte gå lottlösa! Det kommer en tävling för er också, under hösten!

Nu ska jag o Ville ut och plocka upp 2 stora lådor med nyheter från Falby! Hoppas ni kommer gilla det, lite kanske jag gömmer nån vecka eller så...till jul =)
Välkomna imorgon, glöm inte att både Kivarps gårdsmejeri och Söderlinds ekologiska grönsaker fortfarande har öppet torsdagar också!