torsdag 29 mars 2012

Mer påsk...och lite reklam!

Igår skrev jag ju om äggjakten vi ska ha på skärtorsdagen och långfredagen, men sen glömde jag att berätta att på påskdagen och annandagen har vi öppet 12-17 båda dagarna och har en härlig tipspromenad med finfina priser! Det kommer finnas barnfrågor också och bara det inte är katastrof-väder så blir det en tipsrunda på ca 45 minuter. Härligt efter all påskmat =)
Klings glassbil kom med lite glass o ch härliga kokosbollar i morses och fast det var lite kyligt i vinden så kändes det verkligen som att sommarsäsongen har börjat! (och då är det bara mars..)


Barnen har invigt tält-säsongen i ett underbart gammalt tält vi fått ärva!

Igår hade vi besök av Anna, som är pappersmakerska! Vi får hem ett sött specialgjort presentkort som hon har tillverkat. Kylskåpsmagneter, disktrasor, kort och jättefina skärbrädor med vintage-motiv ingick också i beställningen! Dessutom la hon upp lite fina bilder på sin blogg, kika in HÄR!!

På söndag tjuvstartar vi nog och tar fram kaffebryggaren, för den som vill ta en fika. På hyllorna finns det fina påskerbjudanden och ett o annat påskägg!
Välkomna

onsdag 28 mars 2012

Vår-utflykter och påsk!!

Det är inget överdrivet bloggande här just nu! Fast jag borde, för det finns så mycket kul jag borde visa er!
Men i detta inlägg så blir det mest utflykt-tips. I påsk kommer vi ha öppet 16-19 på skärtorsdagen och 12-17 på långfredagen. Dessa dagar har vi en äggjakt i trädgården, för alla barn.
Vår äggjakt går ut på att räkna små plast-ägg som är gömda. Sen lämnar man in sitt svar och en vinnare dras och meddelas på påskdagen! Som tack för att man deltar får man givetvis ett eget litet ägg med något gott i!
Gör man det här i sin egen trädgård så kan man ju gömma saker i alla ägg. Äggen finns att köpa i 2 storlekar 12 eller 24 st, för 25:-. Finns på webshopen med! Vi har haft flera äggjakter här de senaste veckorna och det är verkligen uppskattat =)



Från oss så är det inte långt till Hjo, där finns det en jättemysig butik jag tror ni gillar. Den har bara öppet ibland och nästa gång är nu till helgen! Mer info hittar nii på Maries fina blogg http://vitaranunkler.blogspot.se
Hon har även en välbesökt loppis i sin trädgård.....
I höstas hade vi loppisar här i ladan, men i nuläget har vi inga planer för det, men man vet ju aldrig! Istället tipsar vi om andra loppisar här omkring. Sista söndagen i månaden är det alltid loppis i Rödån, som ligger några kilometer härifrån, mot Hjo. Den är öppen 12-15 och passar utmärkt att kombinera med ett litet besök här =)

Sen fick jag ett mail om en bagagelucke-loppis på Breviks camping, mellan Hjo och Karlsborg, den 5e maj. Lite långt kan man tycka, men det beror på varifrån man åker =)Ska försöka lägga upp mer info om den här intill! En vårutflykt utmed Vättern är ju alltid fantastisk, och det finns flera bra loppisar i Hjo som har öppet lördagar. Jag har ett gäng som bokat in besök hos mej på eftermiddagen, så jag kommer ha öppet 13-16 denna dag!
Nästa inlägg blir bilder på borgen... Kika föresten in på Kalasmammorna för att se vem som vann i tävlingen vi hade!
Må så gott!

torsdag 22 mars 2012

Smart....

Fick lite överraskande leverans från Rice redan idag, jag vet att det kommer en nästa vecka också! Måste bara slänga ut lite bilder, snabbt. Jag och barnen är ute i det underbara vädret och lite inne i butiken. Håller på att förbereda inför påskhelgen då vi har extra öppet alla röda dagar! Med äggjakt och tipspromenad.... Dessutom pratade jag med Klings glass idag, så vi får hem lite glass och mycket cocosbollar till påsk! Är det någon som vill beställa hem något större, tex glasstårta, därifrån är det bara att höra av er!


Smart grej! Ni vet hur krångligt det är med plastfilm på formen till fredagskakan....dessutom blir man ju glad bara av att titta på den här springformen! Smart med handtag på locket och 2 olika storlekar, köper man båda tar de ändå inte mer plats i skåpet!

Finaste borgen fixar ni lätt nu! Kakform i silicon som ska provbakas snarast! Håll utkik här eller på Kalasmammorna

På tal om smarta saker:

Ta med bordet vart du vill i trädgården! Perfekt till den lilla fikan, eller drinken i skuggan... 349:- kostar det och kommer från IB laursen. Kannan ,som är en termos,är från Rice och kostar 175:-

Måste visa den här med! Finaste lyktan från kärrstegens gård! Gillar inte lyktor så mycket på sommaren, men den här gick inte att låta bli, den kan stå var som helst, inne ute, på toan i köket....så fin är den =)

Nu måste jag ut igen!

Välkomna hit!

söndag 18 mars 2012

Härliga söndag igen!

Veckan gick fort! Vi har haft 3-årskalas och så lite ny feber på det...verkar aldrig bli riktigt friska! Tårtan såg till slut ut så här

Vill ni veta mer om den, recept osv så klicka in på www.kalasmammorna.blogspot.com
Där hittar ni det mesta jag och min kompis Sofia bakar och hittar på och ibland finns det tips på hur man använder saker jag har i butiken!

Idag blev en grå dag, vill ni göra den lite gladare så tar ni en tur hit =) I veckan har jag försökt lägga in mycket mer i webshopen, men det är inte klart än! Och det blir det nog aldrig, eftersom jag fortfarande väntar hem spännande saker =)
Välkomna 12-17

fredag 9 mars 2012

Åh, så fint!

Nu börjar jag bli nöjd! Fick härliga saker från IB Laursen igår! Hyllorna känns välfyllda och det är verkligen vårkänsla i butiken. Nu är det bara glassen som fattas! Har fått hem jättefina öppningsbara ägg. Perfekt om ni ska ha en äggjakt eller bara kul som dekoration. 25 kr för en förpackning med 12 eller 24 st.


I påskhelgen kommer vi ha en äggjakt här i trädgården, skärtorsdagen och långfredagen. Förslag på hur ni ordnar en egen äggjakt kommer här i bloggen!
Till sist, ett litet smakprov på nyheterna....

Välkomna i på söndag 12-17, nu ska jag ut i solen!

söndag 4 mars 2012

Solen skiner o tiden flyger!

Fick börja dagen med en liten tur till skogen, så jag har inte riktigt hunnit med det jag skulle idag. Så nu försöker jag göra ett litet inlägg här och fortsätta lägga in varor i webshopen, mellan kunderna!


Det som är kul med min butik är att jag oftast har tid att prata med min besökare och lära känna dom lite. Idag har jag tex haft 2 tjejer här med finfina bak-bloggar, pippi bakar och socker o mirakel Det är alltid kul att veta vem ens kunder är och trevligt med lite förslag till vad jag ska ta hem för saker till butiken. Så är du här och handlar och själv har en blogg, presentera dej gärna så lägger jag till dej i vår blog-lista här intill!
Nu måste jag visst ut igen, återkommer i veckan när nyheterna från IB Laursen kommit...
Kram på er!

torsdag 1 mars 2012

Håll i hatten!

Det är många som besökt oss här på bloggen med jakt på emalj-kastruller, den senaste tiden! De underbara kastrullerna från Riess är nu på upphällningen, men vilken dag som helst ramlar de här godingarna in!


Både i vitt och rosa! Dessutom en variant till, med hällpip. Har gjort några små uppdateringar i shopen idag, ska ut och fota mer nyheter i eftermiddag, ska bara bli avlöst från mina små febriga, hostiga små först=)
Välkomna in i en påfylld butik!