fredag 30 december 2011

Äntligen Riess!

Nu får jag äntligen göra detta inlägg! Hämtade en kartong med kastruller, skålar och pannor idag! Beställningen gjorde jag 6 december, så det är rätt lång leveranstid och under den tiden är det många som hört av sej. Så detta inlägget är främst till er som inte har möjlighet att komma till butiken! Ska tillägga att jag inte investerat i nån bra kamera än.... Den gröna är inte så blek i verkligheten!

Veckan som kommer har de stängt på Riess i Österrike, men jag kommer att maila en beställning ändå. Så är det något du vill ha hem som tar slut, eller jag inte har så går det bra att maila mej, så får vi forhoppningsvis hem det till slutet av januari!
Nu till vad jag har hemma!


Denna kastrullen kallas "såspanna" på engelska, så det kör vi på!
Rosa är 12cm i diameter, 0,5 l och kostar 165:-
Turkos är 14cm, 0,75l och kostar 175:-
Gul är 16 cm, 1l och kostar 195, men är slut för tilfället!



Den rosa ugnsformen är 26x17 cm och kostar 310:-
(Finns även i gul, blå och grön, större för varje färg och +15:- för varje storlek. Beställningsvara)
Omelettpannan är ljusblå och 20 cm, kostar 200:- Går utmärkt att steka annat än omelett!
De andra grytorna kallas mjölkpanna och går att beställa i rosa, 1 l i slutet av januari.
De här är :
Blå 9cm, 0,5l och kostar 165:-
Grön 10cm, 0,75l och kostar 175:-
Den rosa 1 l kostar 195:-




Sen har jag även kannan som är en gryta =) Den finns med måttsats 0,5l eller 1l också. Maila om ni vill att jag tar hem det till nästa gång!
Den rosa son är 1l (185:-) är redan slut tyvärr med de på bilden är:
Grön, 0,75l 170:-
Turkos, 1,7l 210:-



Sen har jag skålarna också!
Rosa 14 cm, 110:-
Blå 16 cm, 130:-
22 cm i blå, rosa eller grön, 230:-
30 cm i blå rosa eller grön 310:-

Nu hur det går till att beställa!
Maila mej vad du vill ha, det går givetvis att beställa andra saker jag har i butiken med!
Skriv Namn, adress och mobilnr om ni vill ha smsavisering. Vill du ha paketet till något speciellt Schenker-utlämningsställe på din ort, så skriver du det med!
Jag skickar en bekräftelse, så allt finns och vad det blir i frakt. 1 sak brukar hamna på 65:-, 2-3 på 75 osv. När du fått bekräftelsen sätter du in pengar på Ditt Skafferis BG 5934-3400 och märker med ditt namn!
Inte krångligare än så!
Välkommen med din beställning eller välkommen hit!

Nyårsdagen räknar vi med att alla är lika trötta som vi, så vi håller stängt butiken. Men har öppet som vanligt från tordag!

torsdag 29 december 2011

30- 50%

Jag har inte kommit ut i affären och tagit nån bild på härligheten, men ag kan lova att det är helt fullt på disken med 50%, 30% på lilla bordet och lite specialare i hallen! Var i Jönköping i veckan och det är helt galet mycket rea överallt... så nu är verkligen tid att fynda!

Har ni lite mandelmassa kvar sen julgodis-baket? Belv det ett kuvert saffran över? Då har du nog allt hemma för de här underbara muffinsen!

12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.

Underbara! Receptet kommer från www.dagensmuffin.se

Välkomna idag, öppet 14-19!

tisdag 20 december 2011

Många väntar på....


....tomten och sändningen med nya grytor från Riess. Tyvärr kommer tomten först! Leveransen kommer förhoppningsvis i mellandagarna, annars efter nyår. En tröst i det är att vi rear för fullt i butiken efter jul!!

Juldagen och nyårsdagen vilar vi upp oss, men torsdagarna är öppet som vanligt 14-19!

Januari blir förhoppningsvis en spännande månad. Vi jobbar på att starta en webshop, det blir en cupcake-tävling, IB Laursen har massa spännande nyheter och vi tar in ett nytt märke - Tala Kitchenware!
Mycket att se fram emot...

Välkomna att fixa de sista julklapparna till riktigt bra pris på torsdag! 10% ända fram till julafton!

söndag 18 december 2011

Vill du ha en gran utan att bli blöt om fötterna?

Kom bara hit, kör intill rännet och gå upp och välj ut en fin gran hos Mari! De tar kort, nätar granen och sen kan du värma dej med lite varm äpplemust och kika runt i Skafferiet! Allt medan snön singlar ner utanför...

Låter det bra, så har vi öppet 12-17 och i butiken är det 10% på hela ditt köp!

Välkomna!

fredag 16 december 2011

10% på allt i butiken!

Hurra!
En del kanske tycker det är märkligt, men i helgen firar vi att vi äntligen har skaffat en kortläsare! Det har strulat så mycket på vägen och idag när den äntligen dök upp fick jag sitta med supporten ett bra tag innan allt funkade som det ska.

Så nu firar vi med 10% på hela ditt köp!
(endast vid besök i butiken)

Eftersom vi vet hur stressigt livet är så har vi det ända fram till julafton! På söndag har vi julgransförsäljning igen och torsdag är det öppet 14-19 som vanligt. Har ni svårt att få ihop livet och julklappslistan så är det bara att ringa eller maila så ordnar vi en annan tid för dej!
Välkomna!

söndag 11 december 2011

Julgranar!!!


Idag är perfekt dag att köpa julgran! Ingen vind eller regn...för ovanligheten skull! Mari står på rännet och säljer både kungsgran o vanlig. Hon tar även kort... det gör ju inte jag än, men på torsdag hoppas jag allt ska vara iordning för det även inne i butiken!
Det blir en fyndhörna i affären idag, glöggen är varm och har ni inte tröttnat på pepparkakor och julmusik så finns det också!
Välkomna!

fredag 9 december 2011

Extraöppet lördag!


Imorgon är det julmarknad i Brandstorp! Vi passar på att ha öppet eftersom vi ska vara hemma här.
Välkomna in den vanliga tiden 12-17!

onsdag 7 december 2011

Riess ska det vara!


Upptäcker att jag länge stavat fel... Det heter ju Riess och inte Reiss, som jag trott. Såg på "Leilas söta jul" igår kväll. Känns väldigt bra att jag beställt hem mer grytor från Riess i veckan! Hoppas dom dyker upp innan jul. (Testade hennes jordnötssmör-frosting till några whoppie-pies förra veckan - fantastiskt gott! )

Något som inte dyker upp så snabbt som jag trott är min kortläsare... Inlösenavtalet med banken dröjer, jag som hade hoppats att få den till helgen, men till nästa torsdag borde den vara här iaf!

Välkomna hit idag, nu när julstämningen äntligen kommit ute också!

lördag 3 december 2011

Datum att komma ihåg!

Idag har vi haft stora julbaket med saffranskrans, och bullar. Underbara smörstjärnor, pepparkakor och lite annat gott... Det är choklad lite här o där nu kan man säga! Har ni tur kan det bli provsmak i butiken imorgon =)
Testar Reiss- skålarna för fullt också, dom är fantastiska!



I december har vi julgransförsäljning utanför butiken den 11e och 18e.
I januari kommer vi att ha en cup-cake tävling i butiken. Datum för den kommer i ett eget inlägg, med instruktioner!
Januari kommer äver bjuda på en hel del nyheter, så det kan vara mysigt att boka in sej med sitt jobb eller några vänner och ha Skafferiet för sej själva! Ätbart ordnar vi om ni vill och även en aktivitet om ni vill testa tex att spritsa, dekorera eller göra figurer i sockerpasta!

Datum för loppisar och klädbytardagar kommer så snart vi har bestämt!

Välkomna in och värm er med vår egen varma äpplemust och pepparkakor så hjälper vi er att hitta julklappar till de som är kvar!