lördag 29 oktober 2011

Ja, det regnar lite...

...men i ladan är det torrt! På SMHI ser det faktiskt ut att bli lite sol mellan 12-18! Så ta med paraplyet o kom, det finns redan jättefina kläder på plats, redo för nya ägare.
I Skafferiet finns fika, härliga blåbär eller äpplemuffins idag, och i brygghuset brinner ljusen så det är bara att sätta sej med the, kaffe eller varför inte ett glas must? Jag var i Gränna i veckan, med bilen full av äpplen, så nu finns det vår egen goda äpplemust att köpa på 3 liters bag-in-box eller på flaska. Första laddningen vi gjorde tog slut direkt, men nu ska det räcka lite längre!
Välkomna!

onsdag 26 oktober 2011

Snart är det dax!

Ojojoj aldrig har det städats så flitigt i garderoberna =)Många har hört av sej och visat uppskattning för vår ide med klädbytardagen, så jag är inte orolig för att det inte ska finnas några kläder att köpa iallafall! Ni som ska sälja: ta med galgar till ytterkläder och klänningar. Märk upp dem om ni vill ha tillbaka dom.

De som sen inte vill ta med kläder hem lämnar dom bara här, så tar vi in dom till SAM-hjälp, som regelbundet åker med kläder och annat till flera olika länder i öst. Det känns fantastiskt att bryta konsumtionsmönstret lite och i slutändan även ge till de som lever under riktigt svåra förhållanden! Vi hoppas att de får med sej en summa pengar också. Eftersom avgiften för försäljningen går till dom.

Min syster Lotta, som är hudterapeut och massör, kommer att ha ett massage drop-in inne i vårt hus. En del av hennes intäkter kommer att gå till SAM-hjälp den här dagen!

I butiken är det välfyllt och har vi tur kommer det en spännande leverans imorgon eller fredag... Vi har öppet som vanligt mellan 12-17. Sista söndagen med glass och vill man inte ha det till kaffet så finns det knäckebröd med smör o ost eller äpplekaka med vaniljsås!

Nu behöver du bara komma ihåg 2 saker: vi tar inte kort och ställ om klockan till vintertid innan du kommer hit på söndag!

söndag 23 oktober 2011

Gott om plats!

Misstänker att det blir gott om plats i butiken idag, så kom hit alla som inte vill trängas =)
Vi håller som bäst på att förbereda inför nästa helg och den stora klädbytardagen! Vi hoppas på många besökare och säljare! Det kommer finnas allt från mammakläder till skor o väskor.
Igår var vi på trevlig invigning utav min vän Jenny´s butik "Hem till mig". En fantastisk inrednings butik i 3 plan i ett gammalt magasin. Väl värt ett besök kika in på www.hemtillmig.se

Härliga familjen Bergstrand!

Första helgen i november börjar julen i Skafferiet, vi har redan börjat förbereda och testa lite....


Det stora "kakhuset" kommer att kunna beställas dekorerat eller odekorerat och i olika smak. De små kommer nog inte riktigt se ut såhär, men det kommer att finnas färdiga små söta hus att köpa! Vill man göra sitt eget finns det gott om dekorationsmaterial i butiken. Sofia, som har gjort dessa, doppade taken i oblatströsslet! Jättesött tyckte vi! Oblatströsslet är dessutom rätt så billigt...
Känns som det blir den sista trädgårdsfikan idag. Glöm inte att glassboxen ska tömmas!
Välkomna!

söndag 16 oktober 2011

Klädbytardag för vuxna 30 oktober!

Äntligen :
Klädbytardag för vuxna!
För alla kläder du växt ur eller ifrån, de bortglömda eller de som aldrig kom längre än till galgen….
30 oktober slår vi upp portarna på ladan igen. Mellan 12 – 15 är du välkommen att fynda en ny garderob, käna lite pengar eller helt enkelt hjälpa människor som inte har det lika bra som vi!

Så här funkar det att lämna in kläder:
Mellan kl 15-16 på lördagen, samt kl 10-11 på söndagen på är vem som helst välkommen med sina rena och hela kläder som de inte vill ha mera (ytterkläder, skor och väskor också)
Innan du kommer ska kläderna vara uppmärkta med
KOD ( som du själv hittar på t ex svti 09 om du heter Tina Svensson)
STORLEK (inringad)
PRIS (märkt med :- efter)
Frystejp funkar bra att märka upp med!
När du lämnar registrerar vi dej med din kod och du får själv placera ut kläderna vid angivna storleks-platser.
Mellan 16-17.30 på söndagen kan man sedan hämta ut pengarna för det som blivit sålt, har man inte tid då så går det bra att komma när butiken har öppet och hämta. Pengarna ligger kvar året ut. Vill man ha sina kläder som inte blivit sålda, hämtar man dessa mellan 16-17.30. Annars lämnar man kvar dem och så skickar vi dem med hjälpsändning till bättre behövande. (exakt var är inte klart ännu men de hamnar inte till försäljning någon annanstans)
Ingen föranmälan är nödvändig, men vi tar ut en avgift på 40:- /person som lämnar in kläder, förutsatt att man sålt kläder för minst 40:-. Avgiften går till annonsering och omkostnader. Överskottet kommer att skänkas till hjälporganisationen som tar med kläderna.
Passa på att få ut lite pengar ur garderoben innan jul – och gör samtidigt en god gärning!
För frågor – ring Annett 0731 574055 eller maila.

lördag 15 oktober 2011

Dopet är avklarat!

Underbart väder, trevligt med familj o vänner omkring sej - mindre lyckad tårthistoria... Men erfarenheter är alltid lärorika, inte alltid lyckade. Nästa gång provbakar jag innan jag ska göra till 28 personer. För givetvis var jag tvungen att testa nåt nytt... Skäms lite, men så här såg tårtan ut som jag ville göra:


Resutatet:


Problemet var att jag gjorde en fantastisk blå maräng-smörkräm igårkväll som blev god och fin. Idag på morgonen var den så grynig och jag fick för mej att jag kunde vispa den slät....det kunde man inte! Den blev en rinnig, grynig sås. Så i stress fick jag göra en vit chokladsmörkräm istället. Den blev jättebra, men räckte inte att toppa tårtorna med. Sen fanns det liksom ingen tid kvar till dekorationer...och ingen ros hade jag heller! Som mellanlägg gjorde jag iaf 2 lyckade fyllningar; blåbärsmousse och citronfromage. Så när vi skar tårtorna var de fina iallafall...

Jag får gottgöra Ville på hans 1-årsdag med en riktigt fin tårta, med namn på och allt!

Nyheter i butiken idag är de här fantstiska formarna



Lika fina som Rice och lite tåligare...

Nästa inlägg handlar om en klädbytardag för vuxna, som vi ordnar sista helgen i oktober, men det får en egen rubrik så det inte kommer bort i all text i det här inlägget! Ha en solig dag!

fredag 14 oktober 2011

Dop!

För nån vecka sen bestämde vi att vi skulle ha dop för Ville idag, så den senaste veckan har varit fylld av förberedelser. Det kvittar hur enkelt man tycker att det ska vara - i sista änden står man där och undrar hur man ska hinna allt! Just nu står min vita marängfrosting- som var perfekt igårkväll- och går på högvarv i assistenten....hoppas att det blir fason på den, annars måste jag göra en ny.
Ska ta en bild på doptårtan, hur den än blir!

Fick de nya ugnsformarna i veckan! De är jättefina och man vill givetvis ha allihop....bild kommer...nu måste jag fixa det här dopet idag! Lovar att blogga mer ikväll eller imorgon! Har fler spännande saker att berätta!
Ha en fin dag!

lördag 8 oktober 2011

Glasstömning!


Nu säljer vi ut de sista glassarna och ställer undan boxen för i år! Nästa Klingsleverans tar vi framåt våren istället.
Idag har vi muffins, och knäckebröd med ost o marmelad att erbjuda fikasugna gäster. På hyllorna finns en hel del nyheter och fina erbjudanden. T ex de jättefina förvaringslådorna från Rice... Julklappstips!


Välkomna!

måndag 3 oktober 2011

Tipssvar!

Trots fint väder så var det inte jättemånga som tog sej runt vår tipspromenad igår. Vi får göra om det fler gånger så att fler får chansen att vinna fina priser från butiken! Tydligen var frågorna lite svåra, men gårdagens vinnare Leo, lyckades ändå få 11 rätt! Grattis till honom! På andra plats kom Tobias, som också hade 11 rätt. Tredje pltsen avgjordes också gemon skiljefrågan eftersom både Erika och Magnus hade 10 rätt, men Magnus var närmare.

Barnfrågorna var något lättare, eftersom alla hade alla rätt, så även den avgjordes på skiljefrågan. Emily knep förstaplatsen, Tyra andra och Tove tredje!

Grattis allihop, vinsterna kan avhämtas i butiken någon söndag.

Rätta svaren var:
1 Äpplesorten var Åkerö (1)
2 Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille (x)
3 Vinter OS hålls i Sochi, Ryssland (x)
4 Idols nya programledare heter Pär Lernström (2)
5 Robert Gustavsson har tävlat i cykling (1)
6 Danmarks nya stadsminister heter Helle Thorning-Schmidt (x)
7 Flaggan var Marockos (1)
8 Thomas Alfredssons nya film heter Tinker, tailor, soldier, spy (x)
9 En pelikan besökte Fagerhult i veckan (2)
10 mellan stationerna i Stockholm och göteborg är det 467,7 km (2)
11 Bakelsen blir Napoleonbakelse (2)
12 Word fued bygger på Alfapet (x)

Äpplepåsen vägde 6098gram

lördag 1 oktober 2011

Godmorgon!

Vi hoppas att det fina vädret vi har haft håller i sej idag också. Det ska nog inte regna iallafall. Idag är det dags för tipspromenad, och jag skäms lite för att jag inte bloggat om det i veckan! Det enda jag kan skylla på är lathet. Det har varit hälsovecka här i Habo och på många andra ställen. Att komma ut i naturen och röra på sej är väl ett av de bästa sätten att avsluta den på.

Jag är påväg ut för att sätta upp 2 promenader nu. En lång (ca 1 timma) och en lite kortare (drygt ½ timma skulle jag tro). Båda kommer att ha både barn och vuxenfrågor!

Eftersom vi tror på att gott fika också är hälsosamt, så finns det idag goda äpple eller chokladbullar att köpa. Samt förra veckans succé: knäckebröden, med marmelad och ost.
I veckan har vi varit på Gränna musteri, www.grannamusteri.se , och gjort fantastisk god must av äpplena här i trädgården. Finns för provsmakning idag, och även möjlighet att köpa med hem.

Välkomna!