måndag 27 juni 2011

Kardemumma och hallon-kaka!


Min mamma var här igår med ett gäng shoppingsugna damer =)
Dom fick smaka den här somriga kakan!

Receptet kommer från "Sommarens söta" av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman, de gör underbara böcker som jag bakar mycket ur.
Gillade man jordgubbsmuffinsen jag tipsade om för nån vecka sen, så gillar man detta med!

Krämig kardemumma- och hallonkaka
Smuldeg
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
150 g smör

2 dl gräddfil
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Fyllning
200 g philadelphiaost
1 ägg
1/2 dl socker

2 dl hallon
1 msk socker

Mixa ihop mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och smör till en smuldeg. (Degen blir ganska torr om man bara kör i mixer men om man knådar ihop den med händerna så smälter smöret och degen blir mer fast). Lägg 2,5 dl av smuldegen åt sidan.

Rör ihop gräddfil, ägg, bakpulver och bikarbonat och blanda med resten av smuldegen. Rör till en kraftig smet och bred ut den i en smord, bröad rund form. Dra försiktigt upp lite smet mot kanten.

Rör ihop philadelphia, ägg och socker och häll fyllningen i mitten i formen.

Blanda hallon med lite socker, fördela hallonen i formen och strö över den sparade smuldegen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 40-50 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Njut nu av de här underbara dagarna som vi har och kom gärna hit, öppet onsdag o torsdag från 11- 19 (17 på torsdag)

Välkomna!

torsdag 23 juni 2011

Något till midsommartårtan?



Kanske ett vitt fat på fot från IB Laursen? Idag kostar det 225:- och köper du det eller något annat uppläggningsfat får du med en tårtkartong så att tårtan kommer fram till festen hel och fin!
Det finns även strössel ,spritsar och annat kul att dekorera med.
Välkommen hit!

onsdag 22 juni 2011

Premiär för de nya öppettiderna!


Idag har vi annons inne i Jönköpingsposten....spännande att se om några vågar sej hit så här mitt i midsommarveckan!
Det har legat lite olika bud om öppettiderna i sommar, men nu är det iaf detta som gäller:
Onsdag 11-19
Torsdag 11-17
Söndag 11-17

Det gäller fram till och med v 29, sen tror vi att det räcker med söndagarna när bebisen ska ut =) och så får vi se i augusti/september. Roliga planer finns det, men först ska den lilla krabaten där inne få lite tid!

Tänk på att vi fortfarande inte tar kort om du vill titta ut till oss!

Hjärtligt välkommen!

söndag 19 juni 2011

Bakdag!

Det blev en riktig bakdag i regnet! Måste bara dela med mej av det godaste idag! Bilden gör dom inte riktigt rättvisa, och nästa gång tar jag nog större formar, för det är en hel del smet som ska i!



Jordgubbs- och cheesecakemuffins

Muffinssmet
125 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning
150 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1,5 msk maizena majsstärkelse

Cheesecakefyllning
200g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Vaniljströssel
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör.

Det är några olika moment, men helt klart värt det!

Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.

...och sen cheesecakefyllningen
Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.

Å, så jordgubbarna
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.

Till sist pricken över allt: vaniljströssel
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör.

Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt.
Lägg en matsked muffinssmet i botten. Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten. Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan. Toppa med lite jordgubbar på mitten. Strö till sist över vaniljströssel.

Grädda mitt i ugnen i 180 grader, ca 30 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins.




Jag gjorde lite olika bullar också. Dessa blev inte så bra eftersom jag glömde dom i ugnen.....men jag ville bara visa de söta porslinsformarna från IB Laursen! Skulle ha gjort muffinsen i dom istället! Det är blåbär och jordgubbar i bullarna så jag tog lite bakfast blått sockerströssel på dom! Jättefint, innan jag brände dom :-(
Formar och strössel finns i butiken!

På onsdag och torsdag har vi öppet 11-19! Söndagarna som vanligt 12-17.
Välkomna!

Perfekt dag för att baka!

En härlig söndag att bara mysa inne på! Så får man tänka när man tittar ut idag.... Jag är väldigt glad över att vi kom iväg och plockade jordgubbar igår! Gjorde några jordgubbsmufins och lite glass när jag ändå höll på att frysa in. Idag blev det en långpanna Kärleksmums på morgonen, det har jag varit sugen på länge!

Håller på att testa pastafärger från Wilton som jag köpte i Danmark i veckan. Ska försöka göra små skor i sockerpasta. Köpte mall till babyskor och teddybjörn, ska bara öva lite innan jag visar =)
Tanken är att om jag tycker att mina verk duger så kan man beställa dekorationer till sin tårta eller hyra mallarna och göra själv!

Titta gärna in idag o hitta lite inspiration till baket eller fina saker till midsommar!
Hinner ni inte idag så har vi ju öppet onsdagar och tordagar nu också! Det kommer en annons i JP på onsdag hoppas jag!

Välkomna!

torsdag 9 juni 2011

Nytt från Rice!




Lite snabba bilder så här på morgonen, från kartongerna jag packade upp igår kväll!
Välkomna på söndag!