måndag 31 januari 2011

Tack för igår!


En trevlig och solig dag i Skafferiet hade vi igår. Idag har jag äntligen lämmat in kameran på lagning, 3 veckor skulle det ta.... Men som tur var kom söta Mari förbi igår och erbjöd mej låna hennes fina kamera ett tag! Tack!
Så nu ska här fotas...sen vill jag nog ha en bättre kamera....

Många som vågade smaka på de goda kakorna igår villa ha receptet, så här kommer det:
Ca 24 st
150 g mörk choklad
200 g smör el margarin rumsvarmt
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 äggulor

Marängen
2 äggvitor
1 dl socker

1.Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bak papper eller smörj och mjöla.
2.Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad el smält försiktigt i micron. Lät svalna.
3. Rör samman matfett och det smälta chokladen. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut jämnt i bakformen.
4.Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen tills massan är blank och styv.
5.Bre ut marängen smeten jämt över kakdegen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den skärs upp i rutor.
....eller som vi gjort, stansa ut kakor med fina mått! Mormors chokladmarängrutor kallas dom förresten.

Lycka till!

lördag 29 januari 2011

Välkomna imorgon!

Vi bjuder på varm choklad till alla som väntar på våren!
Kameran vägrar nu tom att öppna sej, annars hade jag haft fina bilder att visa på de underbara ugnsformarna som ramlade in från Rice i veckan....Först till kvarn på dom! Har redan snott en turkos stor till mej själv!
Välkomna!

lördag 22 januari 2011

Formex!




Igår kom jag hem efter 2 intensiva dagar i Stockholm. För er som undrar är Formex-mässan är Sveriges största inköpsmässa för inredningsbutiker och annat....det finns det mesta! Jag åkte dit med min goda vän Jenny, som håller på med ett fantastiskt projekt som kommer öppna efter sommaren, kika gärna på hennes hemsida www.hemtillmig.se

Vi känner oss båda väldigt nöjda med våra inköp och hoppas alla som kommer förbi Ditt Skafferi under våren kommer hitta saker ni gillar! Däremot behöver jag verkligen gå en fotokurs...eller ha nån sorts påminnare, för jag har knappt tagit några kort!!
Några saker vill jag gärna visa iaf. Fina bröd eller förvaringskorgar från Rice och smarta behållare i fina färger. De fantastiska väggkrokarna från Nordal har jag faktiskt inte köpt in.....än, men färgerna är så underbara att jag var tvungen att visa er!

Välkomna in i morgon, det blir god varm choklad och fina saker till Alla Hjärtans dag är uppdukade!

fredag 14 januari 2011

Nya formar och muffinsträd!

Idag blir det uppackning av 2 stora lådor från Cakes &co! Så kom in i helgen och tjuvkika på allt det nya! Bland annat har vi fått in fler muffinsträd eftersom de försvann så fort innan jul. Handlar du för 150:- på söndag får man en påse härligt te med sej hem!
Blir lite tråkiga inlägg för tillfället eftersom vår kamera har problem....
Ska försöka få med den till Formex-mässan i slutet på veckan så ni kan få en förhandstitt på vårnyheterna!

Välkomna in på söndag 12-17, som vanligt!